fbpx

Ars poetica

Vibráló, lendületes és gyümölcsös borokat készítünk, amelyekben visszatükröződik az egykori arisztokrácia patinája.

Bardon Borászat

Kronológia

Location

Párizs, Franciaország

Feldühödött párizsiak elfoglalták a Bastille börtönét és ezzel kezdetét vette a francia forradalom. Az ezt követő viharos időszakban a francia arisztokrácia egyeduralmának végeszakadt és a királypárti dinasztiák menekülni kényszerültek. Így érkezett a prominens Bardon család Magyarországra, ahol éppen a Habsburgok által elrendelt több évtizeden át húzódó betelepítések zajlottak.

1789

Location

Erdőbénye, Magyarország

A család modernkori leszármazottai 2007-ben a világörökséghez tartozó Tokaji Borvidéken pincészetet alapítottak. A birtokot a tulajdonos édesanyja, Bardon Beatrix és felmenői előtt tisztelegve, Bardon Borászatnak nevezte el.

2007

Location

Erdőbénye, Magyarország

Bár időközben eltelt több, mint kétszáz év, a pincészet máig magában hordozza ezt a régmúltra visszanyúló családi örökséget. A borok stílusukban, a patinás birtokközpont pedig berendezésében tükrözi vissza a hajdanvolt francia arisztokrácia eleganciáját. A birtokhoz tartozó 9 ha szőlő olyan, egykor mind nemesi kézben lévő történelmi dűlőkben fekszik, mint Meszes-, Lapis- és Sarkad. A furmint, hárslevelű, sauvignon blanc és sárgamuskotály ültetvények között találunk száz évesnél idősebb tőkéket is.

2010

Location

Új borászunk van

A Bardon borászathoz 2016-ban csatlakozott Molnár Ádám, aki fiatal kora ellenére bejárta már a nagyvilágot. A borászat, a szőlő szeretete születésekor lett a vérébe kódolva: pár éves korában már nagyapja hű társa volt az azóta már ikonikussá vált piros traktoron. Tanulmányait a Corvinus Egyetemen végezte, gyakorlatot Új Zélandon és Franciaországban szerzett, ahonnan már kikövezett út vezetett az erdőbényei borászathoz.

2016

Location

Napjaink

Kialakulóban van a borok teljes szortimentje. A birtokközpont új berendezéssel gazdagodik.

2019

Elmúltam 18 éves